2024-03-09 1253 浏览
我黎过2次,一次等左一阵,放弃了,一次,原来例休日。今次辛劳工作宁,想奖励下自己,就一条冷黎食个面。本来想食个限定丸京拉面,但系我又惊食唔到饺子,饺子狂迷嘅我决定食个极上拉面自,为嘅系食到饺子而又唔会过饱嘛!一黎到系饺子,本来想等,但系真系要等十分钟左右,真系太肚饿了等唔切了,食左2件,个面先到。个饺子皮够薄,其实都似系超巿买到嘅日本饺子,水平不错。煎得够脆够香,肉菜同皮比例很好,食到晒咁多嘢味道,谁也无抢谁嘅味!主角出场,个面质感系爽硬嘅,啱我口味,汤底我要了浓汤,所以一路饮汤,系好厚实,但不口渴,当然拉面店做得住肯定无味精,浓得黎唔太咸,总体个叉烧薄左少少,不过挂汤后同够林入口即溶,都满足嘅。整体啱我口味,难怪长期排队。我会再来的。我会再来的。
我黎过2次,一次等左一阵,放弃了,一次,原来例休日。
今次辛劳工作宁,想奖励下自己,就一条冷黎食个面。
整体啱我口味,难怪长期排队。我会再来的。
我会再来的。