2021-08-04
今日同啲朋友一齐去粉岭,所以就去左联和虚揾野食,可能天气太热,只系想食啲酸辣野,所以就拣左「辣辣屋」黎试。不得不赞呢间餐厅既装修同座位真系几舒服👍👍唔会话好迫,坐得好舒服🤣🤣入正题拉,我地叫左个泡辣烤鱼,真系痴线嫁,劲大条劲足料🤤🤤重点系佢个味好正,好野味,鱼肉又超滑同嫩,我个人超like 呢个烤鱼,而佢入面有鸭血同配菜,索哂个汤汁,劲正👍👍👍👍🤤另外我地嗌左杯水果茶同柠檬冬瓜茶,一见到我都哗左声,大杯至我觉得几个人share 都得,太夸张拉,真系性价比极高😍不过我诚意推介一定要叫水果茶,劲足料,又劲好饮😍😍一试难忘除此之外我地仲叫个蒜香焗蚝,冻虾,牛舌同茄子,先讲个焗蚝先,真系好出色,焗得岩岩好,劲新鲜,激赞👍👍😋到个冻虾,我觉得个汁系个灵魂,酸酸辣辣,好开胃,而个牛舌,劲有牛味👍最后个茄子,烧得岩岩好,而个烧烤粉超级正,唔会话好咸。整体黎讲,我对呢间餐厅既评价好高,野食好食之余,啲staff 超好service 👍👍
不过我诚意推介一定要叫水果茶,劲足料,又劲好饮😍😍一试难忘