2019-12-30 1109 浏览
原本打算订枱食圣诞饭,但见周末原来有咁平嘅lunch set 优惠,好抵食!订咗最后一个星期日去试, 订枱时仲话信用卡有八折!!!哗抵到爆!订咗最早,谂住食完周围去,幸好, 好早到可以随便坐Windows seat。到一点后都陆续多人都有八成满。可惜未病好,否则饮酒会好抵,$388任饮到1430!同朋友嚟应该可以畅饮。可惜天气不造美先嚟海鲜盘,好新鲜,蚝都几肥美,系芬迪加蟹肉脆饼沙律,仲有只好精致嘅用具比你扑碎个脆脆食,好细心!主菜要咗牛扒,配合鹅肝,饱咗 牛肉汁淋上去时已经好香好浓味,牛肉生熟刚好但上菜时搅错咗,我系要 middium rare, 老公系要middium well. 但上错咗对方份牛。细个都做过西餐厅,一般都会remark 啲主菜系边个要边份以免上错。高级餐厅,人又唔多,唯一要弹嘅就系上错咗。 如果唔爱浓味建议唔好拣牛,真系好浓厚嘅牛汁同油脂,食完已经唔洗食嘢幸好,有个芝士等你清返个口最后到最期待嘅,甜品!!!一向唔太好甜品嘅老公竟然大赞梳孚厘,仲话“终于明白点解你啲女人成日要去食咁贵嘅甜品!” 睇嚟真系好满意!试咗啖,有淡淡嘅柠檬香,的确系好食又不太甜,黑朱古力亦

可惜天气不造美

海鲜盘

先嚟海鲜盘,好新鲜,蚝都几肥美,系芬迪加

蟹肉脆饼沙律,仲有只好精致嘅用具比你扑碎个脆脆食,好细心!

主菜要咗牛扒,配合鹅肝,饱咗
牛肉汁淋上去时已经好香好浓味,牛肉生熟刚好

幸好,有个芝士等你清返个口

最后到最期待嘅,甜品!!!

睇嚟真系好满意!试咗啖,有淡淡嘅柠檬香,的确系好食又不太甜,黑朱古力亦好香好苦,恰到好处

我就贪心啲拣两件饼,拣左红色个焦糖苹果,同榛子朱古力
红色果个好香焦糖味,但劲多cream ,有啲太漏,食完已经乜都唔想食 。朱古力还好,系黑朱古力,应该有70%+, 好够苦,榛子味好香,一齐食真系完美!

埋单仲有信用卡八折,平过晚餐半价有多

如果下年再有优惠,都值得一试

午餐
用餐优惠