2019-07-25
话说呢。小妹本来想去试丼丼亭既lunch set。点知呢。落巴士之后路过登龙街见到新开张既呢一间「豊胜手丼」。咦咦。好大张纸写住七折。就系比呢个七折吸引左🤦🏻♀️。望左张menu好耐。最终因为个七折。就order左个$328既海之幸丼 有油金鱼+比目鱼边+吞拿鱼腩+三文鱼子+赤虾+松叶蟹钳+日本海胆。加$25就可以变定食有沙律、前菜、味噌汤。因为得两枱客、所以5分钟左右已经把食物送上、但上枱之后。第一个感觉、个饭好似好细、女仔就应该足够、但男仔就未必足够哦。前菜、沙律、味噌汤👉正常野。第一啖食松叶蟹钳👉「鞋」正常的、吾觉得奇怪其他👉新鲜。就是新鲜😅。但要一提既系海胆👉好甜。没有胶味。在饭中间放左小小鱼仔👉如下图。总而言之👉这一餐就系正常、新鲜。但如果没有七折就偏贵了、用这个价钱、我会选择「穴 居酒屋」既lunch set。不但新鲜、更抵食、而且坐得舒服。温馨提示👉七折会做到8月15日
前菜、沙律、味噌汤👉正常野。
第一啖食松叶蟹钳👉「鞋」正常的、吾觉得奇怪
其他👉新鲜。就是新鲜😅。
但要一提既系海胆👉好甜。没有胶味。
在饭中间放左小小鱼仔👉如下图。
温馨提示👉七折会做到8月15日