2018-09-03
一餐完美既晚餐又点可以少左甜品!同朋友附近食完饭,仲想继续倾下偈,见到呢间个招牌系饼干造型,几得意就入左去入到去先知原来呢间甜甜品有拎过米芝莲,失敬失敬Menu同餐厅装修都有可爱既手绘,俾人感觉好开心呢度店仔细细,但都有好多唔同既甜品供应,睇左阵,决定叫左三款Share食上过米芝莲既绿茶心太软伴雪糕($64)每款甜品都用自家碟,小心思仲有一个有锯齿既羹,方便切心太软,细心细心呢度既心太软熟得啱啱好,蛋糕体唔会太硬,入面流心绿茶味香浓,唔会过甜,有茶嘅甘味,配埋红豆同雪糕,绿茶控表示满足!果然系餐厅推介芒果窝夫($64)芒果当造梗系要食下啦,窝夫系脆身啲结实啲果种,配合埋香甜嘅芒果同雪糕,唔使加糖浆都已经好好味!朱古力梳乎厘伴雪糕($54)喜爱Fluffy口感,少不了点个梳乎厘试试,朱古力味够,有少少觉得似朱古力奶味哈哈 口感松软,好似会系口中融化一般,叫人一口接一口!常说甜品有另一个胃,那当然,但呢度啲甜品的确唔错,叫我们吃了正餐还可以秒速清碟!!!
绿茶心太软伴雪糕
绿茶心太软伴雪糕
每款甜品都用自家碟,小心思
仲有一个有锯齿既羹,方便切心太软,细心细心