2017-09-28
今日番工,同事请我食左只好好味既包子!原来日本面包铺<粮友工房>几年前黎左香港开分店,以健康新鲜作为卖点,选用日本进口材料,自家酵母,配合日本烘焙技术,成功打入香港市场。同事大赞佢既月岛软心芝士饺子超好食!我心谂,包可以有几好食?会唔会太夸张。估唔到真系超好食!!!虽然同事既饺子已经摆放左一晚,但系摆入微波炉番热再食都仲系咁好味,可以想像新鲜出炉既芝士饺子既美味程度。饺子包足足有我掌心既大细,整成饺子形状,十分可爱。包皮松软,食落口感绵密,唔系空气面包,当你咬落去既时候,可以感觉到入面满满既芝士流过你既口腔,直冲你既食道,芝士好似牛奶般,在饺子内满溢,又香又滑,令人一难忘,难怪几年都系no.1。粮友既饺子包亦有多种口味选择,如绿茶,奶油,朱古力等,好想试晒佢地呀!