位于湾仔大王东街嘅Lovever Patisserie虽然铺面唔大,但装修好靓好似高级西式糕点店🍰之前冇食过呢一类型嘅甜点,原来佢系以前法国宫廷嘅人会食嘅甜品~店舖角落有啲干花同埋西式餐具嘅摆设,好有法式嘅感觉啊🌸除咗达克瓦兹之外重有常温嘅甜点,最右边𠮶个店员话系好多人食嘅,所以我就叫左一个啦~店员好有耐性咁样同我做个解释每个味道,令选择困难嘅我可以更加清楚想食啲乜! 每次嚟都唔一定有𠮶几只味,所以要睇彩数啊最后就拣咗三件达克瓦兹,一个抺茶玛德莲同埋可丽露返到屋企等我摆靓佢影返几张相啦右边系伯爵茶味,一食落口好似马卡龙咁,而入面就有好香伯爵同奶油霜味!似食紧雪糕🍦提拉米苏味系我觉得最好味嘅,咖啡味几出,层次丰富,外脆内软对于一个芒果味,食到一边有粒粒果肉,好浓好浓嘅芒果味呀,好睇又好食㖞🤩搞到忍唔住同佢哋影咗好多相📸我觉得呢度嘅甜品系手信,送比朋友呀,山水饼嘅佳品。细细粒又不失大雅💎

店舖角落有啲干花同埋西式餐具嘅摆设,好有法式嘅感觉啊🌸

最后就拣咗三件达克瓦兹,一个抺茶玛德莲同埋可丽露

返到屋企等我摆靓佢影返几张相啦
伯爵茶达克瓦兹

提拉米苏达克瓦兹

提拉米苏味系我觉得最好味嘅,咖啡味几出,层次丰富,外脆内软

鲜芒果日达克瓦兹

2019-07-04