2024-09-16
趁星期日夜晚想同男朋友去食好西😋见到呢间泰国菜好有特色咁就去咗食七点都唔系好需要排队,正!😆同男女朋友约会,或者同朋友聚会一流👍🏻试完真系觉得下次要再encore~店内装潢都好有特色😂个灯上面仲有啲酒瓶,见到都想啤一啤佢~😆啲嘢食都好有特色‼️首先叫咗个前菜系泰式三文鱼刺身🐟切得好厚,个酱汁同三文鱼好夹~食落觉得好鲜味,酸酸地几开胃!同食日本菜嘅三文鱼刺身好唔同,好特别!必试呀😋😋😋跟住仲叫咗个泰式香茅椰汁鸡汤🍲以为系中式椰子鸡汤,但原来系用椰汁劲creamy!个汤好足料,啲肉都多嘅~可以装到两碗有多~食落鸡肉系好嫩滑,好饮!😚去食泰国菜点可以唔叫肉碎生菜包😍有得拣猪肉定鸡肉,我哋拣咗普遍嘅猪肉~呢个有令我惊艳到!炒得好香,肉碎好有肉汁,配埋生菜成个感觉好清新!辣辣地好Juicy!会令人不断想继续食‼️‼️有啲口渴叫咗杯荔枝梳打🍹正常梳打~唔会太甜!好饮!食完辣野饮呢个真心爽😆我通常去食泰国菜,都会叫个乌头鱼😆呢个系柠檬蒸乌头🐟(有得拣烧定蒸~)见到上面嘅香料同埋配料都好多!差啲满泻😆啲鱼蒸得啱啱好,好嫩滑😆啱啱食咗好多咸嘢,呢个清清地断好!最后呢个甜品好难忘😍系椰子雪芭+芒果糯米饭🥭🍚🍧个
见到呢间泰国菜好有特色咁就去咗食
七点都唔系好需要排队,正!😆
同男女朋友约会,或者同朋友聚会一流👍🏻
试完真系觉得下次要再encore~
店内装潢都好有特色😂
个灯上面仲有啲酒瓶,见到都想啤一啤佢~
😆啲嘢食都好有特色‼️
首先叫咗个前菜系泰式三文鱼刺身🐟
切得好厚,个酱汁同三文鱼好夹~
食落觉得好鲜味,酸酸地几开胃!
同食日本菜嘅三文鱼刺身好唔同,好特别!必试呀😋😋😋
跟住仲叫咗个泰式香茅椰汁鸡汤🍲
食落鸡肉系好嫩滑,好饮!😚
去食泰国菜点可以唔叫肉碎生菜包😍
有得拣猪肉定鸡肉,我哋拣咗普遍嘅猪肉~
有啲口渴叫咗杯荔枝梳打🍹
正常梳打~唔会太甜!好饮!
食完辣野饮呢个真心爽😆
我通常去食泰国菜,都会叫个乌头鱼😆
最后呢个甜品好难忘😍
系椰子雪芭+芒果糯米饭🥭🍚🍧
个椰子雪芭超好食‼️‼️椰子味好出,好creamy!我忍唔住趁男朋友去厕所食咗大半个😆😆
另外糯米饭都好烟靭,劲多芒果~好抵食😆呢个饭后甜品不得了~
呢餐泰国菜真系一试难忘😚好满足离开~