2020-04-05 843 浏览
虽然抗疫应该留系屋企 但因为已经太多日留系屋企 所以今日点都出去食个午餐 相信葵涌之友对这间汉堡包店一点也不陌生 而我呢个大乡里却第一次食嘉宝汉堡 见到佢有两间分店一间系葵涌 另一间系尖沙咀 但因为惊佢今日冇开门 于是打左电话去确保有开门先入葵涌食我同友人每人叫左黑松露芝士牛堡 个包都几大个 而且芝士半溶包住牛肉 一望已经好吸引😍一打开个包见到劲多黑松露酱 😍😍 而且味道好香浓 忍唔住即刻食一啖 OMG!!!好好食😋 黑松露酱一啲都唔吝啬 俾左好多 而且令呢个包加左好多分 不过个人认为牛肉可以有少少改善 就系牛肉口感应该要实 现在牛肉比较散 所以冇咩口感除左叫左两个黑松露包 另外我地仲加左番薯薯条 +$4 和薯格 +2友人比较钟意食薯格 炸得好香脆而我就最钟意食番薯薯条 🍟最后我地加左个鸳鸯烧卖 系猪肉和鱼肉烧卖 $10有6粒 性价比非常高下次再过黎试埋其他汉堡包🍔 听闻日式芥末脆虾宝都好好味

友人比较钟意食薯格 炸得好香脆
而我就最钟意食番薯薯条 🍟