2009-09-01
同一班好朋友一行10人庆祝生日, book 度上楼既wine cellar. 地方静静地, 几高雅, 不过唔够冷气, 头半个钟都出紧汗, 之后好d, 开餐!一向认为萄菜无咩好食, 去过澳门d好出名既餐厅都系不外如事. 所以无咩特别寄望.可能因为咁, 就食度近期最难忘既晚餐 (当然饭脚都系难忘既原因之一)相中都系推介菜, 好多之前既朋友仔都介绍过, 但系我重点想讲下呢个白酒煮青口!实在太好味!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 一向对青口都无咩好感, 可能我未试过食真正"正"青口, 但系呢度既青口好入味, 青口又好肥好软口, 食落口有一种感动既feeling! 个汤都好鲜味. 一定要加码叫多碟.宜家谂起都仲记得0个种感动既feeling!其他所有嘢都好有水准, 我只系认为鸭饭DRY DRY 地, 可以唔叫.一定要番CHURK!
宜家谂起都仲记得0个种感动既feeling!
一定要番CHURK!