2022-10-06 111 浏览
难得今日放假就带妈妈出嚟食好嘢,知道屋企附近有一间西餐厅嘅comment都唔差,所以就决心试一试!我同妈妈去到餐厅之后都好满意,觉得都几干净同待应都好有礼貌,亦都好有心推介左几样嘢食俾我哋❤️❤️分别就系香脆包糠焗猪鞍同香煎吞拿鱼扒配薯蓉除咗推介嘅呢两道菜之外,我哋仲叫咗个凯撒沙律做前菜,个沙律菜非常新鲜。我同妈妈都觉得系值得食嘅👍🏻我自己就认为个香脆包糠焗猪鞍非常有惊喜,面层嘅面包糠比我嘅感觉系好似少少似吉列猪扒,但唔同嘅系焗猪鞍的肉质系非常嫩同厚身。上面嘅面包糠唔会有油腻嘅感觉,配埋佢自己整嘅酱汁真系好正!妈妈一路食就一跟话下次要带埋爸爸黎试呢道菜😆😆而个香煎吞拿鱼扒配薯蓉妈妈都不停咁赞!👍🏻滑个鱼扒煎得非常之淋身同埋一啲都唔腥,除咗个鱼扒好味之外我觉得佢个薯蓉都系好值得推介,个薯蓉系真系做到入口即溶嘅感觉,佢个味道真系会令我不停咁摆落口🤣🤣最后我仲叫咗杯焦糖朱古力饮作为我成餐嘅结尾!焦糖味好出完全冇冚过朱古力嘅味道,今次呢一餐饭妈妈俾得好高分!佢话下次一定要再同爸爸黎过😆😆

妈妈一路食就一跟话下次要带埋爸爸黎试呢道菜😆😆