2011-12-11
食好野真系要捐窿捐隙架 ~ 系弥敦道同界限街交界居然有一间唔系几起眼既重庆面店 , 店子细细主要是做外卖的 , 但店外都放了一张细枱和两三张胶椅 , 虽坐得不舒服 ,但我唔想 d 面返到屋企 " 索 " 晒 d 汤淋左 , 我决定系度食 , 同朋友两个人叫左一个凉面同重庆云吞面 , 要了中辣 , 凉面内有 : 芫荽, 葱, 芝麻, 同酸酸地既酱汁 , 食时要捞匀 , 味道唔错 ,重庆云吞面都有芫荽, 葱, 芝麻, 同埋麻辣酱 , 望到碗面一片红油 , 我已知此辣有料到 ,呷一口汤果然麻麻辣辣 , 好正 而且碗云吞有成十粒咁多 , 皮薄馅靓 , 果然好似佢贴出来话 : 一试难忘 两公婆好好人, 招呼好好 , 很窝心 , 怪不得它开始门口常常一条长龙 , 人人等上 15 - 20 分钟都照等啦 ~
果然好似佢贴出来话 : 一试难忘
人人等上 15 - 20 分钟都照等啦 ~
题外话/补充资料:
店内还有一款食物叫 [ 红油抄手 ] , 其实就是重庆云吞冇汤