2019-02-10
星期一放工就去,估唔到星期一都咁旺场!不过职员都好快安排到座位俾我地!我地两个唔系好肚饿,又样样都想食😆所以就决定要叫半打蚝 一个意粉,一个沙律,份量好大,最后差啲食唔晒🙈因为我对蚝无咩认识,同埋佢餐牌真系太多款拣眼花缭乱,所以就叫职员帮我地拍板!职员对蚝十分熟识,问我地想要creamy啲、甜啲定重味啲,不过贪心如我地梗系话咩都想试所以佢就介绍左三款蚝俾我地!第一款同第二款我地已经觉得好好味,又大只又鲜味唔会好咸😋 第三款Gold regal望落已经好吸引,因为上面痴左啲金萡,用黎辨认养左5年嘅Gold Regal (FYI, 平时啲蚝养3年就食架喇) 所以呢款零舍矜贵!一食落去已经觉得同头两只无得比,味道balance得好好,而且超级肥美!劲想encore不过真系太饱太饱🤣跟住芒果鲜虾沙律🥗 沙律菜唔似平时净系得罗马生菜抵赞!份量都唔少,芒果好甜而且俾得一啲都唔吝啬😆Carbonara本身望落好似唔系好多 但原来系塞到好实🤣 意粉系煮得岩岩好 系真嘅al dente有咬口得黎又唔会煮唔熟咁 𠮶汁亦都好出色 虽然杰身意粉挂到汁但食晒都唔会好腻 加上烟肉杂菌同洋葱 我下次黎都会想再叫😋佢
佢地仲有做优惠 只要每人叫到两杯酒呢 生蚝就会有优惠价!抵好多架!下次一定要空住肚先可以黎哩度🤤