话说我朋友上次同佢啲friend去咗呢间日本餐厅食生日饭,佢觉得超好食,而佢知道我平时好钟意食日本嘢,于是佢就介绍咗俾我去试。我特登拣咗吧枱嚟坐,感受吓日式风味同埋师傅用心制作食物嘅过程!Ichiban !!!! 🙆‍♀️🙆‍♀️先付:💯七味鱼翅 - 新鲜烧制嘅七味鱼翅干,香喷喷热辣辣,加埋沙律酱一齐食,味道一流!烧物: 💯舞茸+ 烧鳗鱼: 🥢舞茸本身带有一种天然的甜味,经过烧烤后更能突显出黎,比人一种口感鲜美的感觉。🔥🔥 烧鳗鱼的味道系香脆、醇厚、滑嫩和鲜甜的,让人垂涎欲滴,系一道令人爱不释手的美食。🙌🏼主食: 💯宫崎A4和牛寿喜烧・葛丝・洋葱・白饭・温泉卵 -  和牛好大块,油脂分布平均,入口即溶!块和牛索晒寿喜烧汁, 再点埋日本生鸡蛋汁,十分滋味,食到舔舔脷👅