2015-08-09
越来越中意离大埔,因为呢度实在太多好嘢食啦,朋友推介嘅食店而家都未试得晒,今次终于有机会试到呢间啦!呢间有两个朋友都推介试,其中一个朋友话如果食晚饭6点半前好去到攞位啦,否则唔知等到几时。而当日我哋7点几先去到兼系星期六,所以已经做好排队嘅心理准备。点知去到竟然唔使等位啊!好开心啊!!!😍 入面座位唔多,位同位之间都几狭窄下,不过唔紧要啦,食到好嘢就得! 我哋一行得两人,所以嗌得唔多嘢食,只嗌咗:韩式牛肉汤面、牛肋骨汤(+白饭)同蔬菜煎饼。牛肉面好好好好味!!!汤好味面好爽好滑!由于我系唔食得辣嘅人,所以个汤对我而言已经好辣,但佢会令人想继续饮落去 结果挨住辣食完+饮完 好正啊 蔬菜煎饼都不得了!好脆好香劲多料!点少少汁仲好味👍 呢个时候饮牛肋骨汤,觉得有点儿失色了。唔知系佢本身偏淡 定系因为之前食嘅牛肉面太重口味 所以显得佢无乜味,或者我哋应该食咗佢先!(不过佢系最迟上台),不过值得一赞系牛肋骨相当多。最后我哋两个女仔都清晒所有嘢啊!因为其实真系好好味。食完八点左右,见到门口好多人等位啦,我哋都快手埋单走人啦!呢餐一个字: 大满足! 8月1号去食嘅,第二日已经开始挂住个面。。。
8月1号去食嘅,第二日已经开始挂住个面。。。 所以 点都会再反离食嘅!