2020-03-14
今日我同朋友去贸易中心行街经过见到开咗间新冰室,外围招牌很抢眼,非常吸引...为食既我当然要拉埋朋友入去试试喇,我哋揾到个卡位,位与位之间算疏落,令我哋坐得好舒适好舒服。我哋叫总共叫咗三个餐加小食;1)午餐—叉烧虾仁炒滑蛋饭有大大只虾仁,食落好鲜甜,再加上滑蛋食落真系好滑溜,叉烧大而唔韧,饭面头仲有葱花配料,好香好美味,呢个我下次一定要再叫!2)常餐—葱油鸡扒饭饭到已闻到香浓葱油味,鸡扒食落好滑而够味,刀都唔洗切,大大啖食鸡扒好正吖!3)茶餐—炸脾配火腿奄列炸鸡脾香脆可口,好入味,令我食唔停口,真想再食多只,奄列好滑好美味,百食不厌!4)小食—肠粉拼鱼蛋肠粉食落好弹牙,令我想起儿时食过既美味肠粉,加上6粒加喱鱼蛋,辣辣地...愈食愈开胃!5)冻华田唔会太甜,饮咗唔滞!6)冻啡有香浓咖啡味,简直好味到爆!7)红豆冰好新鲜,好好饮,我连红豆都食晒,好似食咗个甜品一样咁完满快乐!
我哋叫总共叫咗三个餐加小食;
1)午餐—叉烧虾仁炒滑蛋饭
2)常餐—葱油鸡扒饭
3)茶餐—炸脾配火腿奄列
4)小食—肠粉拼鱼蛋
5)冻华田
唔会太甜,饮咗唔滞!
6)冻啡
有香浓咖啡味,简直好味到爆!
7)红豆冰