2025-02-18
心思思想食烧肉,但系又唔知边间好食嘅话不妨呢一间烧肉801试吓啦,今次我哋就去咗位于尖沙咀嘅分店,喺地铁站行过嚟都系几分钟嘅事,超级方便而我哋就叫咗个#志盛2人前 ,当中有盐味牛舌、黑毛和牛腹柳小排、黑毛和牛上肩肉、极上厚切牛胸腹柳、葱盐味鸡腿肉同埋黑毛豚无骨小排,当中最最最吸引嘅当然系黑毛和牛,两款牛睇落油脂都好丰富,食落口软绵绵,就算煎耐咗都唔会韧,简直一流,其余嘅肉都唔错,不过系个牛舌质感相对较硬,比较难咬开,较为失色,仲有个厚切牛胸腹柳嘅肉质都稍为有啲啲硬,个比起牛舌嚟讲都算好因为惊唔够食,所以我哋都加咗个冷面,佢个味道都好好食,食肉食到有啲漏嘅时候食返啖冷面加泡菜就会清新返少少,只系个份量就真系有啲少,下次都系嗌多少少