2024-10-28
📍 Banchan & Cook(屯门)估唔到喺屯门都有一间咁高质嘅打卡韩国餐厅🥳连炸鸡都可以任食。仲有六款口味俾你拣,蛋包饭先系主角最出色😍炸鸡每一件都大大嚿,而且鸡肉又好嫩滑 !必食之选🩷✨肉酱牛胸肉蛋包饭幼滑嘅半熟蛋、极浓牛肉汁、香浓炒饭⋯用刀划开蛋包,金黄水嫩的蛋瀑倾斜而下,马上淋上香浓饱满,炒得极好的饭粒有淡淡的秘制酱油香气,牛胸肉份量好多,第一次蛋包饭配埋肉酱🐷带点蕃茄酱味,好开胃🤤✨墨汁大虾鱼籽意粉大虾好爽口弹牙,意粉软硬同味道都啱啱好,墨鱼汁加埋忌廉汁,完完全全咁包住每一条意粉,食落creamy 但一啲都唔腻,墨鱼汁够哂鲜味🦑✨炸鸡拼盘{甜辣炸鸡、洋葱汁炸鸡、蜜糖炸鸡}甜辣味炸鸡口味,炸鸡份量算大份,而且都好大块,甜辣味炸鸡甜甜辣辣的口感超开胃🤤蜜糖炸鸡感觉好滋润,冇甘热气,而且甜甜地,我最爱😍✨甘笋 Oreo慕丝蛋糕以盆栽造型嘅甜品蛋糕,朱古力🍫脆脆铺满面层,仲有Oreo;中间自家制果冻,Q弹爽口,口感极佳富层次🍮✨ 白桃甜蜜梳打成个味道好啱,唔系好甜而且好重碳酸味!仲有白桃果肉,整个感觉好清新🩷#BANCHANandCOOK #omurice #fried
估唔到喺屯门都有一间咁高质嘅打卡韩国餐厅🥳
连炸鸡都可以任食。
仲有六款口味俾你拣,蛋包饭先系主角最出色😍
炸鸡每一件都大大嚿,而且鸡肉又好嫩滑 !
必食之选🩷
✨肉酱牛胸肉蛋包饭
幼滑嘅半熟蛋、极浓牛肉汁、香浓炒饭⋯
✨墨汁大虾鱼籽意粉
✨炸鸡拼盘{甜辣炸鸡、洋葱汁炸鸡、蜜糖炸鸡}
蜜糖炸鸡感觉好滋润,冇甘热气,而且甜甜地,我最爱😍
✨甘笋 Oreo慕丝蛋糕
✨ 白桃甜蜜梳打
成个味道好啱,唔系好甜而且好重碳酸味!
仲有白桃果肉,整个感觉好清新🩷
#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle