2016-06-18
今日又系难得同男朋友撑枱脚既时候啦,男朋友带左我重临旧地!呢度感觉好高级,但实际好平民既西餐地方。姐系环境平民,唔惊要著晒老西上去咁,但系食既野系一流好水准既西餐!谂落,佢个名都改得唔错!我地两个都懒得谂食乜,所以就叫左个二人精选晚市套餐。海鲜拼盘配餐酒里面包含左生蚝、鲍鱼、日本刺身带子、鲜虾,同埋圣子刺身。我觉得呢个拼盘系最好既开场,因为每款海鲜都好开胃。尤其系带子,带子连个酱汁一口气吸入,咸甜鲜既味道不断系口腔度徘徊,亦且入口难忘,依家谂返都流口水!圣子刺身系市面上都好少食到,好爽身好特别!生蚝新鲜肥美,都唔错。佢既餐酒系白酒黎,系每样海鲜之间饮一小口,可以清一清上一款海鲜留系口腔既味道,亦都可作提升下一款海鲜既层次感!黑松露蘑菇汤一向都钟意饮呢种蘑菇汤,以前系温哥华成日系d超市买黎饮。但系香港一定要到西餐厅先可以饮到,所以特别珍惜,你话如果香港d supermaket都可以买到即日煮既黎饮就好啦。黑松露加系蘑菇汤,有画龙点睛之用,但系有少许太油既感觉,不过整体都正既!\烧牛脷配蜜糖芥辣哇!呢个一食就有种好幸福既感觉又口入面涌出黎啦!点解我咁讲呢,系因为一黎劲厚身,二黎佢外头烧到少
谂落,佢个名都改得唔错!
我地两个都懒得谂食乜,所以就叫左个二人精选晚市套餐。
海鲜拼盘配餐酒
我觉得呢个拼盘系最好既开场,因为每款海鲜都好开胃。
圣子刺身系市面上都好少食到,好爽身好特别!
黑松露蘑菇汤
烧牛脷配蜜糖芥辣
点解我咁讲呢,系因为一黎劲厚身,二黎佢外头烧到少少脆。
一咬落去,入面好软熟,软熟到有入口即溶既感觉,味道香浓加蜜糖芥辣小清新。
令人重新评估牛脷既食法,呢样系成个套餐入面最出色既!
松露煮日本年糕
男朋友就比较钟意呢个,话系个汁酱好香浓,煮到个年糕好入味,成旧年糕都充满住浓郁既松露白汁味㖞。
可能前面太多惊喜,主菜相对上惊喜不大,系有水准
主菜:香烧牛肉眼