2022-06-01
夏天系食辣解湿既时间, 今天又与好友来到麻辣派对开party~ 呢间食过好多次, 观感不错, 食辣时候都会谂起佢餐厅装潢好似开party 咁五光十色前菜叫左个麻辣无骨凤爪,超大只凤爪,类似口水汁既味道,用黎佐酒倾计一流犹豫究竟要吃水煮定香锅, 2样都好想食, 但最尾都系拣左香锅~自选香锅自己拣配料, 我地拣左花菜﹑羊肉﹑莲藕﹑包菜﹑牛肉同土豆每次既份量都令我地叹为观止, 因为真系超大锅而且佢好在会有个炉仔系下面滚住, 甘大锅都唔会食到冻晒除左土豆唔系想像中的炸薯仔片之外, 其他都好入味, 不过今次唔系太够辣, 下次应该可以叫大辣哈哈回锅肉肉既份量绝不姑寒,包菜亦炒得很惹味,腩肉虽肥,但弹牙够爽,值得一食!主食当然要有呢度既金牌酸辣水晶粉,酸辣粉酸辣度适中,红薯粉晶莹剔透,非常滑口。配料有榨菜、花生、香菜和肉碎,味道鲜辣辛香。
呢间食过好多次, 观感不错, 食辣时候都会谂起佢
餐厅装潢好似开party 咁五光十色
每次既份量都令我地叹为观止, 因为真系超大锅
而且佢好在会有个炉仔系下面滚住, 甘大锅都唔会食到冻晒