2024-06-27
男朋友几个月冇去日本,烧肉瘾又起了~~又冇提早BOOK位放工唯有去屯门时代广场附近睇下有咩选择。揾到喱间一喜.烧肉388价位有任食烧肉同埋寿喜烧,喱个价位仲包左食安格斯和牛同埋各种海鲜~今日星期三,人流唔算好高,入去侍应哥哥好好咁俾左张大台我地,可以坐得舒服好多!二话不说我地叫左牛油带子/牛油煮蚬/牛油蚝等海鲜同埋每款牛都禁左一碟试下海鲜类海鲜类既食物大部分都系用左牛油,好香,最推介系牛油带子,带子肉厚襟烧,耐左少少都唔怕,我仲特别叫左蒜头拎黎烧,加落海鲜到食一流!肉类个人最喜欢系和牛牛肩肉~雪花好靓,烧耐左少少都唔会觉得好柴。其次系和牛牛板睷,肉质有弹性。其实牛肉既种类非常多,其实每一款都可以试下,厨房会因应人数多少调整上菜份量有原味/烧汁/盐酱味简,我最钟意盐酱,简单调味食到牛既味道又唔会太闷,而且唔需要再点酱。寿喜烧虽然今次黎系为左食烧肉,但寿喜烧系送既又冇理由唔食呢,一上台附送既牛肉片雪花分布都非常靓,用黎火锅可以话系入口即溶,另外寿喜锅可以用黎渌下菜,平衡下油腻感另外,餐厅雪糕/甜品/饮品/配茶/酱料都系自取~种类都合乎期望,唔错~~
海鲜类 海鲜类既食物大部分都系用左牛油,好香,最推介系牛油带子,带子肉厚襟烧,耐左少少都唔怕,我仲特别叫左蒜头拎黎烧,加落海鲜到食一流!
肉类 个人最喜欢系和牛牛肩肉~雪花好靓,烧耐左少少都唔会觉得好柴。其次系和牛牛板睷,肉质有弹性。其实牛肉既种类非常多,其实每一款都可以试下,厨房会因应人数多少调整上菜份量有原味/烧汁/盐酱味简,我最钟意盐酱,简单调味食到牛既味道又唔会太闷,而且唔需要再点酱。
寿喜烧 虽然今次黎系为左食烧肉,但寿喜烧系送既又冇理由唔食呢,一上台附送既牛肉片雪花分布都非常靓,用黎 火锅可以话系入口即溶,另外寿喜锅可以用黎渌下菜,平衡下油腻感 另外,餐厅雪糕/ 甜品/饮品/配茶/酱料都系自取~种类都合乎期望,唔错~~