2018-07-01 598 浏览
住喺屯门无理由唔识粉仔档!佢绝对系屯门友嘅集体回忆,皆因100%食地道嘢好好食!唔好睇佢格局好似得街边位,只系梗有人钟意坐街位,其实行入去佢里面有两个冷气舖位,而且有店员帮你落单兼捧埋俾你。而且呢度有个大mon,俾你睇住有冇人抄牌!如果有人抄牌,店员仲会好好咁冲入嚟大叫提醒客人,呢个服务真系窝心至极。嚟到唔系唔食粉仔呀化?呢度嘅粉仔真系入味又足料(虾米),而且炸菜任添,粉仔软硬度刚刚好!啖啖都是幸福!烧卖都系我必点,唔知点解佢肥猪肉度适中,系我嘅大爱。另外又系必点嘅生菜鱼肉,又系唔知点解,简简单单一个清汤,已经同鱼肉味好夹,鱼肉又弹牙,麻油味香浓,一直好奇点解望落咁简单嘅嘢可以令我食得咁滋味。其实肠粉都系又滑又好食之选,只系今日下午茶时间嚟唔想食咁饱,下次再嚟扫过!

粉仔

烧卖都系我必点,唔知点解佢肥猪肉度适中,系我嘅大爱。
生菜鱼肉

2018-07-01