前几日同男朋友去左呢间餐厅到食饭 上网见到环境好似几浪漫 仲有live brand 好似唔错咁! 先黎既当然系前菜啦!泡沫龙虾汤 lobster cappuccino (hkd68)我同男朋友见到龙虾都系永不say no! 见到有龙虾汤已经知道一定要叫呢个汤试试 呢个龙虾汤既英文系叫「lobster cappuccino」 但系饮左第一啖既感觉系 呢个汤似「lobster espresso」多d 因为味道完全系浓缩左既龙虾汤! 味道偏咸 不过龙虾味真系比我想像中浓 汤里面仲有好厚肉既龙虾! 性价比都几高!之后就同主菜啦!日本迷你南瓜配北海道带子意大利饭 (hkd198)呢间餐厅真系比我想像中足料! 除左龙虾汤之外 呢个意大利饭亦都唔马虎!远距离已经见到意大利饭全都被南瓜蓉包围住 睇落已经觉得南瓜味一定好重 再加上意大利饭上有成4-5粒「北海道带子」第一个反应真系好-足-料 同 好-丰-富 啊! 味道方面 南瓜味的的确确好浓味 北海道带子亦都好正 几厚肉 不过我同男朋友就觉得意大利饭有d过硬 虽然我地都知道正宗既意大利饭只系煮到5-6成 但当日既饭好似只有3-4成 不过waiter事前都

先黎既当然系前菜啦!

因为味道完全系浓缩左既龙虾汤! 味道偏咸

之后就同主菜啦!

日本迷你南瓜配北海道带子意大利饭 (hkd198)

味道方面 南瓜味的的确确好浓味 北海道带子亦都好正 几厚肉

但当日既饭好似只有3-4成 不过waiter事前都讲过 如果接受唔到饭既硬度 可以叫厨房煮多一阵。

慢煮谷饲牛肉 (hkd288)
慢煮never wrong 呢个牛面_肉真系好嫩! 放入口既时候已经少少入口即溶既感觉!

牛肉味亦都系好浓烈 睇得出餐厅花左好多心机系每一道菜上面! 整体我都觉得唔错

又有live brand show睇 又可以同男友烛光晚餐!
2016-08-15