2022-01-02
尖沙咀站📍一幻拉面-一幻拉面平时都几多人排队!咁岩见冇乜人排就嗱嗱临走入去试下先!二人拉面套餐🍜($238)无辣不欢嘅我地叫左两碗辛辣味噌虾汤拉面,另外简左饺子、木耳同埋溏心蛋三款小食,仲有两枝桃味波子汽水。先讲下小食,木耳几爽口,酸酸地,几开胃。溏心蛋d蛋浆好creamy,软滑可口。饺子黎到个皮已经淋淋地😩冇左煎饺个种脆卜卜嘅外皮,少少失望😥再讲下拉面,先饮一啖汤,真系好浓郁😋😋😋😋感觉系好足料嘅虾汤🦐每碗拉面都有两片薄薄叉烧,唔会太瘦同埋鞋口,另外仲有半只溏心蛋。我地两条友都简左粗面,面几弹牙,而且面挂到汤,每啖面好有浓浓虾汤😋不是觉得可以再辣少少🌶我就差唔多成碗汤饮晒,不过女朋友就话食食下觉得有d咸,要饮下水先得😹我就梗系饮桃味波子汽水,桃味十足,食完面饮返啖好满足🎉环境方面,我地夜晚就劲lucky 可以坐到窗边,望著维港夜景食已经超值💛
二人拉面套餐🍜($238)