2018-01-02
今年香港冻既日子好似多左,边炉打极都唔厌,好钟意同家人朋友围埋一齐滚下滚下好warm好热闹既感觉!今次系扇火锅试左冬日限定既「冬恋美锅」~打边炉都可以同恋爱有关~的确系好有gimmick!呢个锅系每枱一锅,所以同一人一锅既枱系分开区坐既~潮流兴打边炉前先饮汤,呢个锅都唔例外,奶白色既鸡汤,饮完系咪美肌就未知XD不过系几清甜滋润,鸡件都系鸡脾肉,所以肉质都好滑~日本和牛都几靓,雪花好均匀,渌5-10秒食得,肉质好软滑,当然唔可以同顶级和牛比较,价钱争一大截...但系呢个价钱可以任食已经算抵,我地仲试埋澳洲和牛,肉味重d, 更加适合食肉兽!仲有抵赞系再order既牛肉都系一样咁靓,唔会出现质素参差既情况!另外仲有豚肉同牛舌,豚肉冇猪膻味,几香,不过始终都系牛肉吸引啲,所以就冇encore, 而牛舌就有惊喜,薄薄一片轻轻渌几秒好爽口,要encore!由于套餐既野食已经好丰富,我地都冇咩出去夹食物,但系竟然有superfood羽衣甘蓝,好难得!都试左少少~酱料方面有款黄金酱油,甜甜地几开胃!甜品系有第二个胃消化既,无论几饱都好,都一定要食杯frozen yogurt, 真系好满足!食到尾声店员
酱料方面有款黄金酱油,甜甜地几开胃!
店员姨姨仲介绍可以将黄豆粉加落frozen yogurt, 试过真系好味㖞,多左种层次!真系冇介绍错!
虽然系限时90分钟,但系唔会够钟就即赶你走,可以慢慢食埋杯雪糕,饮埋罐饮品,店员清理枱面亦好有礼貌,唔会赶客咁,系加分既!