2015-05-05
果日做完野,碰上一名朋友/美女,便结伴去chill一chill。其实九龙湾都算系我半个地头,始终曾在这里长大。至搬出九龙湾后,这里的facade实在变了不少,尤其是这个位于MegaBox旁的零碳天地更是首次涉足。咁都系基于好老土既word of mouth啦,知道呢个'new kid on the block' (其实可能一d都唔new, 系我太out) 有间outdoor cafe,钟意饮咖啡加试新野既我就当然忍唔住试一试。佢地既pricing都算几相宜,一杯regular-sized既coffee系around $3x,好过Starfuxx。我就点左杯Cappucino, 很滑很aromatic, 再加上outdoor环境既微风, 其实系无咩位可以额外挑剔。另外值得加分既系,我觉得佢既存在系好帮到提升下我地既eco-consciousness,全outdoor既setting再加上幢building系由太阳能support是十分抵赞的。