2021-07-26
由大埔开到黎大角嘴依然人气高企, 想食到都唔系咁容易😣 好彩醒目既我一早卜定位, 只要准时去到攞位就ok 嫁喇😝 餐厅既食物选择唔算多, 但系都有啲signature dish 系必点既, 所以要拣食咩绝对冇难度🤩脆炸粗直薯条配松露蛋黄酱🍟($58)我相信好多人都会同我一样无法抗拒薯条既诱惑, 所以有薯条既地方都会叫😋 呢度既薯条好厚实, 完全系食到薯仔既感觉, 再配埋少少辣粉同埋蛋黄酱,简直系冇得输😎冬荫功海虾宽条面🦐($128)手功意粉系呢间餐厅其中一个卖点, 所以绝对要试一试😉 意粉既摆盘相当有艺术感, 真系会令到你忍唔住打返个卡🎨 意粉既辣度适中, 有四只剥好左壳既大虾同埋少量既菜🍝 意粉既质感比较厚身, 烟韧度唔够, 唔系太啱我既口味🙈西班牙海鲜炒饭🦞($168)情迷西班牙海鲜炒饭既我见到呢个饭即刻双眼发光🤩 饭量偏少, 不过海鲜既份量都足料既, 基本既海鲜都会有👍🏽饭既硬度适中唔会太硬, 有时真系好怕食啲劲硬既饭🙈 成个饭又未去到令我”哇”一声, 属正常发挥, 大家如果有西班牙海炒饭好食既餐厅请推荐😎香脆德国咸猪手🇩🇪($258)原本谂住食呢度比较出名既啤酒鸡, 可惜我地去
脆炸粗直薯条配松露蛋黄酱🍟($58)
冬荫功海虾宽条面🦐($128)
西班牙海鲜炒饭🦞($168)
香脆德国咸猪手🇩🇪($258)
原本谂住食呢度比较出名既啤酒鸡, 可惜我地去到既时候已经卖晒, 所以都试下猪手啦😊 错有错著, 猪手几大只, 而且又多肉, 个皮又烧得够脆唔干身💦 仲配左啲沙律菜同埋食猪手必备既酸菜😍 大家如果我去到好似我咁唔好彩啤酒鸡卖晒, 都可以一试猪手🐖
有彩蛋海盐朱古力啤酒🍻($68)
唔知大家有冇发现近期唔同既餐厅都开始有啲特色味道既啤酒, 而今次呢间就有劲多选择得黎又够特别😗 不过问落先知有好多款都系会冇货, 所以我建议做选择前应该问左Staff当日有咩款式会好啲🥸 朱古力既味道本身偏滚浓, 所以同啤酒沟埋一齐都都会饮到朱古力既味道, 加埋海盐既咸, 成个配搭几有趣既🍫
我地另外仲有叫左两杯特饮味道都系一般, 所以就唔多介绍喇🤭 大家要留意返餐厅既用餐限时系70分钟⏲ 呢度既Staff比较多, 所以整体既服务速度都几快, 唔会出现举左手好耐都冇人理你既情况👍🏽 我地用餐期间都见到不断有客人入黎, 所以大家去之前真系要记得卜位呀☎️