2018-01-08 155 浏览
今日同女朋友同佢个FD行街,佢两个话想食下韩式野,就揾到呢间位于登龙街既GOOBNE,其实一路对韩式野无乜特别好感,可能睇亲韩剧见D人都系食公仔面啊,炸酱面啊咁样,所以觉得好似无乜特别,但两个话要食,咁又一试无坏。餐厅都算易揾,去到唔算多人,唔使等好耐 。。。(好彩)餐牌有几多我都无谂过韩式野原来有既野出现,女朋友点佐个芝士炒年糕,我同朋友仔就点佐最钟意既炸鸡同埋我去亲日本一定食既蛋卷,见呢间韩式野有,当然睇下有咩分别啦。先黎系份蛋卷,比我想像中大分,都可以话同价钱成正比,蛋都几滑,但就唔似日式个只咁甜,但配埋入面D料都几夹,唔错。再黎系芝士炒年糕,唔太明点解炒年糕有面系中间,但夹落个味又OK,好快就清晒,可能因为我都几肚饿再黎就系我最受既炸鸡啦,咖哩味唔算好重,但配埋个蜜糖甜甜地又真系几野味﹗但都几大份,3个人叫佐呢三样野真系好饱,而最重要我系KO左七成﹗但整体都比我想像中既韩式野有创意同特别,味道都几唔错,下次有机会都会再黎食。

芝士炒年糕
蜜糖咖哩鸡