2022-06-28
最近因为公司有印度野食,搞到迷上左。于是收工约埋几个同事一齐去呢间位系重庆大庆E座既餐厅,因餐厅系攞会所牌,所以门口写住只招待会员,可以唔使理,直接入去就ok。今次系经OpenRice 订位有7折,折扣仲多过张vip咭。一入去坐低,侍应哥哥就送上一份类似脆片既餐前小食(免费),食落咸咸地都几香口。之后我地分别叫左tanndoori chicken天多利烤鸡、seeks kebab烤免治羊肉卷、印式奶油鸡chicken makhnai、印式菠菜芝士palka paneer、蒜蓉naan 、mango lassi。tandoori chicken同seeks kebab都系用铁板上,上枱个下仪式感满满,味道没我之前食既甘重香料味同咸,以印度野黎讲味道略为有的唔太够。chicken makhnai同palka paneer味道十分creamy同香,不过都系唔系太浓味,调味偏甜。Naan应该唔系用炉烤,食落有的肥腻,应该系煎既。Mango lassi味道正常,食到有芒果肉。总结:食物质素对得住个价钱,但唔会话太过惊艳,中规中矩。
Naan应该唔系用炉烤,食落有的肥腻,应该系煎既。
Mango lassi味道正常,食到有芒果肉。
总结:食物质素对得住个价钱,但唔会话太过惊艳,中规中矩。