2016-05-14 604 浏览
坚地冇乜同类菜馆,食过机场𠮶档,收货,反正只是常餐。七时到,五分钟内有位。装修有心思,但好窄。柯打如下:三小碟-鸡粉皮,海蜇,熏蛋小笼包酸辣汤面上海炒年糕干煸四季豆柯打完未够两分钟,小笼包上枱。完全夹唔起,四只穿三只,明显唔知蒸咗几耐,啲皮俾入面啲汁浸烂,一提即穿。肉,好过酒楼交货𠮶啲,但唔算好鲜。小笼包上枱之后一分钟(第一粒未食完)四季豆到坚唔明点可以咁快煮好,仲要全部过热。又系预先整好哂。味道唔错。三小碟鸡皮及海蜇一般,冇赞冇弹熏蛋就吓死人,有熏味,冇蛋味但有少少怪味。耐何全半只蛋已入哂口,呑埋佢当冇嘢。酸辣汤面经典,成旧面硬到胶咁,面味奇怪。同埋系浸汤狂搅都唔散开。汤质同味都ok。年糕又一经典,奇乐胶年糕,质地味道都唔似上海年糕。年糕本身冇味系正常,但佢唔知加咗啲乜令我觉得有泥胶𠮶啲人做味。最后剩系食完炒年糕啲菜,留返哂啲年糕。找数走人,永不回头。以上全部菜式外观跟餐牌相片有九成相近,但有外表都要有内涵啩?金玉其外都要谂下啲食物要放得入口!
坚地冇乜同类菜馆,食过机场𠮶档,收货,反正只是常餐。

七时到,五分钟内有位。
装修有心思,但好窄。

柯打如下:
三小碟-鸡粉皮,海蜇,熏蛋
小笼包
酸辣汤面
上海炒年糕
干煸四季豆

柯打完未够两分钟,小笼包上枱。
肉,好过酒楼交货𠮶啲,但唔算好鲜。

小笼包上枱之后一分钟(第一粒未食完)四季豆到

三小碟
鸡皮及海蜇一般,冇赞冇弹

酸辣汤面
经典,成旧面硬到胶咁,面味奇怪。同埋系浸汤狂搅都唔散开。
汤质同味都ok。

年糕

找数走人,永不回头。

2016-05-13