2008-07-19
18/7/2008有 3 个朋友都系呢几日生日,睇左openrice 食评好似好多人都有赞,咁就觉得呢间野好似几好,所以就 plan 左黎呢度食野 + 庆祝。我地食 2 小时任饮任食,之前打过电话去问系 $139,我问驶唔驶加一,对方话 "做左会员之后就免加一" ,ok ,咁我地觉得冇问题就决定黎喇。我地去左一间room 系有大枱既,有 sofa 坐,仲有 tv玩既野有 guitar、piano、仲有 d 棋类游戏,种类唔算多,不过有 d 失望就系 我地好想玩既 pictionary 虽然有两盒,但系两盒都冇左0个两粒 "色",玩唔到...佢限住我地两小时,但系 d 野食黎得 ok 慢,到够钟我地都系未食饱,唯有last order 一次过点左劲多...食物方面: 三文鱼刺身: 几厚+几肥,几好食!!照烧鸡排: "林林"地,有汁,好食鸭胸: good!最值得握介既系 :: 薯条!! 估唔到咁好食! 唔太油,又热!!个个 fd 都赞系好味过 某快餐店!!d 面我冇食到,不过d fd 话好大"浸" "简水味,唔好食!最后埋单见到佢写住每人 153,即系加左我地一,咁我地就同佢讲,我地头先
食物方面:
三文鱼刺身: 几厚+几肥,几好食!!
照烧鸡排: "林林"地,有汁,好食
鸭胸: good!
最后埋单见到佢写住每人 153,即系加左我地一,咁我地就同佢讲,我地头先已经做左会员,点解都要加一,佢就话张会员证唔可以即时生效,咁讲左一阵,个怀疑系老细既人走左出黎,我地话 明明打过黎问,个人系答我地 "做左会员后就免加一",个 老细就话 "系呀,系做左会员之后......既 24 小时后就免加一",同埋因为要将 d 资料入落电脑云云...
我地觉得佢系玩紧食字游戏,讲d 唔讲d,加上其他cafe d 会员证都系即时生效,我觉得佢系取巧多d,但系我地都 "肉随针板上",就系咁,我地每人无啦啦要俾多$14,10 个人就 total 要俾多$140,我地觉得有 d 俾人呃左既感觉 食既野根本就唔值呢个价,所以走既时候唔多开心
虽然d 野食系 ok,但系我地去 cafe 系为左开心,佢d 生意手法咁奇怪,令人无所适从,所以我地下次就算搞唔搞生日都好,都唔会再黎