2020-05-10 249 浏览
大家都知道元朗系好多好嘢食嘅地方,食过好多唔同嘅菜式都唔错,今日就想试吓元朗嘅海南鸡饭有几好食所以就去揾左呢一间叫孖宝去骨海南鸡饭试吓。今次就叫咗一个孖宝套餐来试吓,呢个系一个二人餐嚟,只系买$158 ,就可以拣去骨海南鸡同埋一款𩠌,咁个𩠌我今次就拣咗一品东坡肉,蚝油时菜,两个汤,同埋两个海南鸡油饭。首先就讲个海南鸡饭啦,个海南鸡饭系典型嘅海南鸡黄油饭,好够味道亦都好大碗好抵食,果酱有三款分别系葱油,豉油汁,同埋辣汁,三个汁都好好食。个鸡就系半只,鸡肉同埋鸡皮油脂分布比例都好好,一啲都唔老,配埋个汁食真系好好食。跟住个𩠌就拣咗好出名嘅一品东坡肉,个𩠌好多好抵食,个汁好够味,啲肉同脂肪都好夹,我都几推荐食呢个东坡肉。仲有个油菜都好大碟,整体来说,呢一间海南鸡饭都几抵食。

仲有个油菜都好大碟,整体来说,呢一间海南鸡饭都几抵食。
2020-05-05