餐厅: 苡喬餐廳
资讯:

2016-08-11 1760 浏览
今日贡左黎荔枝角呢边, 呢间苡桥系第一次食, 外观几有格调门外面放左餐牌, 午餐50-60左右, 比同区平衡黎讲系贵10-20入去一睇就知小本经营, 枱唔多, 地方其实几细,不过我去果阵差唔多两点, 所以无咁多人点左个鸳鸯扒饭, 连汤+茶1. 罗宋汤: 有菜无肉, 无落辣油, 跟一般餐汤无异2. 烧汁: 调得好, 味道有少少扒房feel3. 猪扒: 配角, 细, 薄, 过熟, 无味, 失望, 完全唔配呢个价4. 牛扒: 主角, 实质系牛柳, 午餐黎计size算大, 系薄左d, 仍然保持牛肉既肉汁味道            唔算靭, 绝大部份咬得烂, 中位价钱算好5. 冻咖啡: 啡味偏浓, 接近炭烧果种, 我个人黎讲满意既常餐$58 + 冻食$3
今日贡左黎荔枝角呢边, 呢间苡桥系第一次食, 外观几有格调
入去一睇就知小本经营, 枱唔多, 地方其实几细,
不过我去果阵差唔多两点, 所以无咁多人

点左个鸳鸯扒饭, 连汤+茶
1. 罗宋汤: 有菜无肉, 无落辣油, 跟一般餐汤无异
2. 烧汁: 调得好, 味道有少少扒房feel

唔算靭, 绝大部份咬得烂, 中位价钱算好

常餐$58 + 冻食$3
题外话/补充资料: 价钱偏贵, 但人地收呢个价都无话偷工减料 如果唔介意食多十零蚊, 呢间系唔错既选择
2016-08-11
  • 牛柳