行街行到攰攰地,想揾个地方坐低抖下, 又唔想饮咖啡, 朋友就介绍厚福街呢度有间台式甜品店好正, 所以就睇下有几正!店面好干净,白苦瓜爱玉嫩仙草盛盘 ($52) 呢个真系好特别,边会估到有人拎白苦瓜黎做甜品嫁!? 一向去开台湾都会饮苦瓜汁, 所以见到呢个即刻嗌黎试下!炎炎夏日食呢个真系透心凉~!! 刨冰加上微甘既白苦瓜, 清爽既感觉, 简直系解哂行街既疲倦!! 芋泥米麻糬嫩仙草盛盘($56)芋泥味道香甜浓厚, 每一啖都绵绵柔柔, 好正 ; 米麻糬烟靭之中竟然系混有米粒, 透出阵阵米香, 配埋芋泥食真系好夹!!嫩仙草睇店内简介指系每日8小时熬制而成! 仙草特有的香气中口感QQ, 入口即化 唔小心就会滑过喉咙~ 好正米麻糬芒果甘露盛盘($58)其实系杨枝甘露既底衬托住米麻糬, 芒果既香味同米既香味又估唔到做到朋友~本身好钟意食芒果,忍唔住同朋友抢住食呢个!另外每个甜品都配左一碗芋圆;薯圆;珍珠;红豆;紫米 咬起来Q弹有劲既芋圆&薯圆比某连锁专门店仲更有芋头同蕃薯既味道, 好惊喜呀!同埋珍珠系有好香黑糖味!
店面好干净,

芋泥米麻糬嫩仙草盛盘($56)

米麻糬芒果甘露盛盘($58)
本身好钟意食芒果,忍唔住同朋友抢住食呢个!

另外每个甜品都配左一碗芋圆;薯圆;珍珠;红豆;紫米
2024-09-21