今日食lunch时间又过开去将军澳donki附近做嘢。肚饿行经呢间餐厅见到menu好似几好就决定入去试下。入到佢拣左近户外位坐低。餐厅分开左室外同室内。室内就似酒吧餐厅环境,室外就方便有宠物嘅人嚟食饭。坐低左慢慢再仔细睇menu发现选择都好多。有唔同种类嘅肉类海鲜意粉等等。我最后选择左半份Roast Chicken陪薯条沙律同肉汁,另外再要份Apple Crumble作甜品。  Half Roast Chicken 半份烤鸡嘅肉质冇因为烤过而变得干柴。切开之后鸡肉仲好滑,仲有肉汁流出。薯条新鲜炸十分脆口,唔会成口油又唔会因为太多盐而太咸,点肉汁刚刚好。  Apple Crumble 主菜食完之后等多阵就上甜品。Apple Crumble上枱之后阵阵肉桂味随风飘来,好香。鲜莓同肉桂苹果嘅配搭,再加上云呢拿雪糕简直完美。个Crumble嘅热力被雪糕嘅冻中和返容易入口。最后唔够五分钟成个甜品就消失左。呢间A Tavola Bar & Grill嘅位置同食物好适合一家人weekend带埋屋企只宠物一齐系outdoor位chill 过返个casual weekend,食物又唔错,位置都好方便附近

Half Roast Chicken
Roast  Chicken
Apple Crumble
Apple  Crumble
呢间A Tavola Bar & Grill嘅位置同食物好适合一家人weekend带埋屋企只宠物一齐系outdoor位chill 过返个casual weekend,食物又唔错,位置都好方便附近住嘅人嚟食。如果我住附近嘅都应该会成日嚟食。
2021-03-02
  • Apple Crumble