2023-10-29
Yadllie Plate 야들리애플래이트 荃湾海之恋商场有一间人气韩国餐厅,入面环境舒服,餐厅好大,座位之间唔逼好阔落,灯光光猛,播住韩国歌,点餐系用QR code落单!1.惊喜二重奏(顶级肉眼牛扒、炸鸡)$258(9/10)呢个惊喜二重奏真系好惊喜,有肉眼牛扒、炸鸡同沙律。肉眼牛扒上枱时大约只有两成熟,餐厅已经将牛扒帮手切成8条,血淋淋嘅牛扒已经喺热石板上面,比食客根据自己钟意几多成熟就自己烧,牛扒软淋唔韧,牛味好浓,食完牛扒就要快d食炸鸡,炸鸡有4件,外皮咬落去好脆有声,肉质好嫩滑又多汁唔干,好好食!👍👍👍2.香辣芝士八爪鱼$138(9.5/10)呢个香辣芝士八爪鱼好邪恶,八爪鱼捞上大量芝士,夹起八爪鱼仲可以拉到丝添,每一啖都有强烈芝士味,八爪鱼好新鲜爽口弹牙,超正!😍😍😍3.海军酱油汤锅(八爪鱼)(韩式辣酱汤底)$228(9.5/10)呢个海军酱油汤锅份量超多,汤底我拣咗韩式辣酱,原来加咗好多片芝士,锅入面有劲大只八爪鱼、年糕、金菇、冬菇、秀珍菇、肠仔、午餐肉、茄汁豆、豆腐同蔬菜,仲有一包韩国辛辣面,索哂汤底d汁好唔错!❤❤❤4.香芋沙冰$68(10/10)香芋味浓,唔甜,上
1.惊喜二重奏(顶级肉眼牛扒、炸鸡)$258(9/10)
2.香辣芝士八爪鱼$138(9.5/10)
4.香芋沙冰$68(10/10)
香芋味浓,唔甜,上面仲有cream添!🤤🤤🤤
5.益力多米酒$58(10/10)
好重益力多味,再加入米酒,酸酸甜甜,好易入口!😋😋😋
2人总共价钱$825,有加一服务费!
个人口味总评分:9.6/10
@Yadllie_Plate
地址:荃湾大河道100号海之恋商场2楼2030-2032号舖
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果钟意我嘅分享,麻烦请follow我,仲有记得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#YadlliePlateHk #YadlliePlate #荃湾美食 #荃湾好去处 #韩国菜 #韩式炸鸡 #韩式烧烤店 #相机食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong