2018-07-02 613 浏览
经过呢间台式餐厅门口,觉得装修得都四四正正,又唔多人,于是就入去试下。唔试由自何,试左就把几火先黎一个爆脆猪扒饭,听个名以为好吸引,上到黎见到真系O晒嘴,D猪扒好似俾人碎尸万段左甘,仲炸到又㶶又深色,食粉酱多过食猪扒。再黎个早古味炒米粉,成碟米粉又油又咸,难以下咽,唯有叫左杯水去洗走佢D油同咸味。临走谂住俾多个机会佢,叫左个黑糖草莓芋圆仙草外卖,外卖盒已几要加多两蚊,但我又唔系堂食,但佢竟然无分开计,又收多我10% service charge,真系乱甘黎。 返去打开个糖水,佢用左一个装面既大碗去装住佢地,D糖水都未到个碗一半深度,卖相好奇怪,不过呢一刻我都已经见怪不怪,反正呢一间餐厅完全俾唔到任何「用心」既感觉俾我,所有野都系是是但但,求求其其,佢地既「无heart」完全地反映左系食物质素同服务个度,重点系佢地收得一D都唔平!想有回头客?我谂都几难咯!

2018-07-01