2019-07-14
今次系鬲左两三个月再黎呢到食,上次系被男友个朋友介绍药饍鸡煲(火㶽式),食过返寻味,今次同另一班朋友再去食,完全冇失望,水准keep 住。佢最出名系鱼煲同药膳鸡煲。(事关第二次帮衬小店系因为介绍朋友去食,所以系推荐翻我同男友食过嘅嘢,望你地试过都钟意。)一坐低,先来个头盘药膳鸡脚,仲有一啲碟野应该叫泰式鸡脚。药膳鸡脚虽然望落有啲惊(有鸡脚指),但系一试爱上,炆得好琳,药材未够入味,一放入口肉骨自然容易分离,好正好好味。而泰式鸡脚,酸酸立立几开胃,鸡脚质感比较爽身身,几开胃。头盘过后正餐就黎,我哋今次有六人,叫左个大药膳鸡煲仲有其他𩠌料(系有汤个款!唔好叫错!) 一黎到就闻到淡淡既药材味,老板娘提我地先食个鸡,咁样会比较滑身冇咁”鞋”,。老板娘无呃我地!!仲提我地饮汤,我系咁饮汤❤️❤️❤️我仲有推介既配料肥牛,色泽几靓,鲜红,新鲜。淮山,枝竹,萝卜,木耳,芋丝,豆苗(老细话个晚豆苗新鲜靓) 反而,牛柏叶,有啲un...生肠有少少腥P.s仲有佢个招牌鱼煲好想下一次试,试后再比食评大家。 希望大家钟意今次介绍既小店。小店唔多位,建议早少少去。
我仲有推介既配料
肥牛,色泽几靓,鲜红,新鲜。
淮山,枝竹,萝卜,木耳,芋丝,豆苗(老细话个晚豆苗新鲜靓)
反而,
牛柏叶,有啲un...
生肠有少少腥