2019-03-23
呢间餐厅喺大埔嘅分店都有相当嘅名气, 一直俾佢个甜品吸引住, 今日因工事经过粉岭, 见到有间餐厅都系叫做咖啡湾, 上openrice一睇就知原来系大埔𠮶间嘅分店, 所以入去试下。餐厅环境光猛, 座位几舒适干净。餐牌有啲季节性嘅推介, 我哋叫了两个试。巴马火腿沙律配油醋汁沙律菜有罗马生菜,九芽菜,雅枝竹,车厘茄,意大利干蕃茄配油醋汁和少量芝士粉, 清新爽口, 巴马火腿夹沙律一齐食味道啱啱好, 唔会觉得咸。黑洞奶黄芝士面包脆鸡黑色嘅竹炭面包装满芝士蛋黄酱, 鸡件炸得够脆身, 鸡肉唔会炸得太干,仲有肉汁。 芝士蛋黄酱个味道唔会太咸, 食到蛋黄和芝士嘅咸香味, 几creamy, 我哋连个竹炭包都食埋。紫薯窝夫即叫即做嘅窝夫加上士多啤梨,紫薯粒, 紫薯雪糕 ,忌廉,士多啤梨等配料, 个窝夫几香脆, 配雪糕和忌廉一齐食好满足。抹茶鲜奶杯饮品几有心思, 有卡通人物嘅拉花, 杯饮品几香抹茶味。
餐厅环境光猛, 座位几舒适干净。
餐牌有啲季节性嘅推介, 我哋叫了两个试。
巴马火腿沙律配油醋汁
黑洞奶黄芝士面包脆鸡
紫薯窝夫
抹茶鲜奶
杯饮品几有心思, 有卡通人物嘅拉花, 杯饮品几香抹茶味。