2018-08-14 2556 浏览
好耐无嚟呢度喇,我好钟意呢间餐厅,从佢啲食物可以感受到厨房嘅诚意❤记得第一次嚟𠮶阵系食佢哋嘅烟三文鱼法包,我本身就好钟意食烟三文鱼,一试就爱上。之后都会带朋友嚟呢度试吓,佢哋都赞好! 价钱好似加咗少少🤔今日就试蔬菜千层面配沙律,有一碗沙律,好新鲜爽脆,不过今次酸咗啲,可能太多醋。餐汤系粟米忌廉汤,好香好好creamy,仲有一小件有香草味嘅多士。我平时好少食千层面,所以同唔到其他做比较,唔知面本身嘅texture系咪比较腍身定系应该要有啲咬口嘅呢🤔呢个我就觉得腍咗啲,有啲似煮耐咗嘅云吞皮咁😅但系配上蕃茄酱汁宁舍开胃, 个酱汁整得几好味😋千层面上仲有层芝士,但系食完成份都唔会觉得滞嘅感觉,可能夹住嘅系蔬菜,无肉酱咁heavy。朋友试咗慢烤猪鞍配蕃茄黑醋汁,试咗少少,整得好腍呀😍下次要再嚟试吓其他嘢先!

蔬菜千层面配沙律

2018-08-14