2018-11-07
呢啲咁少女既餐厅,就当然唔系我话要食,比女朋友拉黎陪佢食,佢话想试好耐,其实都开左好几年,佢都的唔起心肝黎试,之前排队排到好夸张,依家都热潮过左,好彩唔洗排。原来呢间店系台湾餐饮界名媛杨秀蓉所开,罗志祥小猪都有份投资,系台湾都好火红既一间CAFÉ 。餐厅环境又冇影到,不过成间店都好粉红色,用张食物相都见到啲凳都系兔仔耳造型,好明显为女士打卡而设计。食物选择唔系太多,静系影低左我地食果几样Pop Pop $58一杯用Icecream Milk打成既Milkshake,用上原味云呢嗱,配上浮夸造型,女士用黎影相一流,但至于味道,就系一杯好普通既云呢嗱雪榚奶昔,收成$58,真系……好无奈。明太子意大利面 $98听闻系黎呢到必点,明太子份量够哂多,每一条都一定挂到汁,面质正常,cream亦够多,$98黎讲都OK既,不过不失。绵绵珍珠奶茶松饼 $88又系珍珠奶茶,因咩事乜都要加珍珠,不过女朋友中意都冇计。一份都几大个,啲cream同珍珠平均咁分系每一格,雪糕系珍珠奶茶味,唔会话好甜,而个窝夫我地+$15升级麻糬馅,但好失望,成个窝夫蛋香味欠奉,食落冇咩味,食落空气感好强,烘得唔够时间完成唔香脆,
餐厅环境
食物选择
唔系太多,静系影低左我地食果几样
Pop Pop $58
明太子意大利面 $98
绵绵珍珠奶茶松饼 $88
又系珍珠奶茶,因咩事乜都要加珍珠,不过女朋友中意都冇计。一份都几大个,啲cream同珍珠平均咁分系每一格,雪糕系珍珠奶茶味,唔会话好甜,而个窝夫我地+$15升级麻糬馅,但好失望,成个窝夫蛋香味欠奉,食落冇咩味,食落空气感好强,烘得唔够时间完成唔香脆,味道全靠雪糕同埋cream支持,但窝夫系佢成间餐厅既生招牌,做到咁,好令人失望,我就觉得完全唔及格。
一间女生们会中意黎同闺蜜黎既café,打下卡,影下相,呃下like,我地男生们系唔适合黎,而以食物质素黎讲,都真系好低,女友唔好再拉我黎