2022-10-05
有排经常去坚尼地城,发现开咗呢间初厨,唔只有日韩台便当,夜晚仲有鸡煲同烤鱼😯 不过暂时都净系食过啲套餐,套餐包一个餐前小食同热饮~ (最一开始仲可以自选小食,不过之后改咗)之前仲买过佢哋嘅外卖,个外卖袋(见图8)都几靓,仲可以重用😛•🥢 芝麻香油手撕鸡 配葱油拌面 $56+2手撕鸡好滑,份量都唔少,而且麻油味好香🤩不过食落有少少太油,但有大量青瓜丝都可以中和返啲油腻感~ 本身呢个餐系配饭,但我就转咗做葱油拌面,点知拌面系乌冬嚟😂 配葱油有啲怪🥲 另外配咗一小碗椰子鸡汤,味道几清,唔系味精汤,都几好饮😋•🥢 去骨海南鸡(油饭) $56因为鸡嘅质素都几唔错,再试埋海南鸡,海南鸡去骨都去得几干净,鸡肉好滑,唔会太肥👍🏼鸡件本身嘅调味就唔太够,但点埋黑酱油、醉辣汁、姜蓉就无问题;油饭就无出面见到咁黄,应该无落黄姜粉,就咁睇就同白饭分别不大,但食落油香味都几够,有啲咸味,饭粒大致都粒粒分明,但煮得唔太均匀,有啲会太腍🙈 同样配一小碗椰子鸡汤~•🥢 台铁排骨配糖心蛋饭 $52🥢 宫崎南蛮炸鸡排丼 $52呢两款都系炸物,但炸物真系有啲失望,排骨同炸鸡炸完堂食都系腍,唔系脆🥲 但排骨有卤水味,调味系唔
🥢 芝麻香油手撕鸡 配葱油拌面 $56+2
🥢 去骨海南鸡(油饭) $56
去骨海南鸡(油饭)
去骨海南鸡(油饭)
🥢 台铁排骨配糖心蛋饭 $52
🥢 宫崎南蛮炸鸡排丼 $52
呢两款都系炸物,但炸物真系有啲失望,排骨同炸鸡炸完堂食都系腍,唔系脆🥲 但排骨有卤水味,调味系唔错嘅;鸡扒都几滑,而且配蛋黄酱都几好食嘅~
宫崎南蛮炸鸡排丼
宫崎南蛮炸鸡排丼