2023-09-01 164 浏览
#搞串个pantry想庆祝纪念日💒,大家心目中有咩餐厅呢?其实环境有特色、服务唔错,先至啱庆祝嘅气氛🍾。今次我哋就嚟到位于 #九龙城 嘅 #西餐厅 #Cafe ,佢成间舖头都好有艺术气息🧑🏻‍🎨,有种艺术studio嘅感觉🎨。🧅洋葱汤洋葱嘅甜味好明显,除此之外,仲饮到蕃茄🍅嘅鲜味、同埋一啲牛肉🐮嘅香味,味道浓郁得嚟好特别🥳。洋葱丝亦都煮得软谂,同酥脆嘅蒜蓉包,制造出唔同嘅口感🫦。🥑焗牛油果蟹肉沙律沙律菜唔只系用普通嘅黑醋调味,仲有清新嘅柑橘🍊香味。牛油果焗热之后,软腍口感同埋香味更加好食。蟹肉🦀嘅口感明显,配埋浓郁嘅芝士🧀好正。🍕黑松露蟹肉薄饼($168)真系好有特色!佢用咗酥皮😲作为薄饼底,食落比起平时厚实嘅饼底脆口,同埋轻盈好多,好啱送酒🍷。而且突出到蟹肉🦀一丝丝嘅口感,黑松露味👃🏻亦都好夹蟹肉,好吸引😍。🐷猪鞍配苹果芥末($308 Set Dinner 包餐汤、沙律、前菜、餐酒)💕呢个可以标榜系signature🥰!猪架成吋几厚,最犀利系入面超级嫩滑多汁😋,又冇猪唔知道点样做到,好犀利🥳!配埋杰身嘅苹果芥茉酱🍎,酸甜嘅味道好夹猪嘅油香味😆。🍝意大利虾面($168)💕呢个系另一个必
#搞串个pantry

🧅洋葱汤

🥑焗牛油果蟹肉沙律

🍕黑松露蟹肉薄饼($168)

🍝意大利虾面($168)💕
呢个系另一个必嗌😍,意粉有好浓郁嘅虾膏香味💕,加埋辣味嘅刺激🌶️,真系好正。红虾壳微焦,有烧过嘅甲壳香味🔥。
焗牛油果蟹肉沙律
西班牙红虾意粉