2024-02-18
本身系前大坑街坊 日日都会经过舖头门口。 食过好几次,次次都好满意😀 最记得佢哋系冬天会放啲miso soup 系门口免费俾人饮,虽然只系汤粉加热水,但最重要系个心! ❤️之后我哋搬走左 又加上covid 就大约三四年无食过 。 从佢哋IG 见到佢哋应该撑得几辛苦,好担心佢哋会撑唔住。 终于都专登返大坑一转,再一次帮衬。我想讲,系香港好嘅日本餐厅好多。但好似八寸咁做到寿司,烧物,扬物,炸串,酒肴都岀色嘅,我数唔到10间。 当然八寸就系之一 。开始讲食物。平鯥刺身 好新鲜,加咗我估系万能葱再点个秘制汁好好食! 12贯寿司盛有帆立贝,油甘鱼,赤身,三文鱼子,海胆,虾。 好新鲜好好味,手势亦好好,只系$480好抵食 串扬,烧物虽然未到专门食店水准但到绝对系中上。扬物海鳗tempura, 好脆,海鳗亦都鲜嫩,入面好似加左旧mochi ,口感好特别 卷物蟹盛set, 有蟹肉军舰,蟹膏军舰,软壳蟹卷,份量十足,好食饮品Chi-hi, whiskey, 梅酒, 特别讲一讲个梅酒系大名鼎鼎岀妙花阑曲,箕轮门嘅大七酒造嘅梅酒。系市面唔常见,记得要试吓当人人都北上消费嘅时候,呢啲有心做嘅小店好需要大家支持!
终于都专登返大坑一转,再一次帮衬。
开始讲食物。
平鯥刺身
好新鲜,加咗我估系万能葱再点个秘制汁好好食!
12贯寿司盛
串扬,烧物
虽然未到专门食店水准但到绝对系中上。
扬物
卷物
饮品
当人人都北上消费嘅时候,呢啲有心做嘅小店好需要大家支持!