刚食完 [ 英记油渣面 ] , 细细碗唔够喉 , 于是再向前行来到埃华街 , 发觉食店林立 , 唔同种类既食店都有 见到呢间 [ 韩淼庄 ] 韩国食店 , 里面简洁干净 , 侍应推介我地试 [ 炆牛肋骨 ] , 我地就叫左一个套餐 ,有汤有泡菜 , 睇到枱面张餐纸写住话原材料由韩国进口 , 厨师有多年煮韩国菜的经验 ,试左个汤味道一般 , 反而泡菜不错 , 至于个牛肋骨炆得好稔 , 个汁底好有韩国 feel , 送饭一流 另外我地叫左一个 [ 煎泡菜饼 ] , 就麻麻地喇 ` 粉多好稔 , 冇咩泡菜 , 又唔系想像中脆脆地 , 好失望 不过我下次都会再来试其他野食既 , 特别要一赞 d 侍应几有礼貌

另外我地叫左一个 [ 煎泡菜饼 ] , 就麻麻地喇

套餐既汤同泡菜
炆牛肋骨