餐厅: 大安茶冰廳
资讯:

2024-09-18 1482 浏览
茶记食得多,呢间茶嘅样,但系cafe嘅格调同食物,奇。肥妹(朱古力)冰被朱古力粉盖住,而杯身有溶左朱古力,打卡不错,但饮落原来唔系好浓,但有好处无咁甜。食物选择唔算好多,不过都有几款心仪想食嘅。咕噜呢个酸甜味一向都爱好,今次变左包,一定试下。佢出错左鸡丝汉堡比我,咕噜鸡扒汉堡再要等,不过黎左影张相先。杏霜cheese cake,佢讲明重杏霜味,所以唔啱我,钟意杏霜嘅人,要试。叫左个mocha挞返归食。个包黎到一定打个卡,厚,食都有D难。一路食真系好juicy系咁滴汁。个鸡好滑,咕噜汁酸甜适中,其实偏酸,但我钟意,鸡配菠萝再加酸甜汁,又似食𩠌,但又食包,感觉好神奇,个包就值得一试。薯条呢个厚条好有怀旧feel,薯条正常。话梅肉桂苹果西多士,话梅味𡙡唔多,但肉桂同苹果呢个配合加埋都已经好够,力creamy配西多,系煎方式,因为唔炸,无乜油同事又好似无咁燥热。不过我本身唔好creamy觉得唔要creamy,好似仲食到肉桂苹果个味。整体小店一向我都支持,仲要有水准同有新奇食物,我会定期黎帮衬下。
茶记食得多,呢间茶嘅样,但系cafe嘅格调同食物,奇。

叫左个mocha挞返归食。