2022-02-28 59 浏览
话说虽然我唔系住观塘,但系我都好钟意去观塘行吓~因为观塘真系好多人隐世好舖头值得去💕今次又比我发掘到一间隐世楼上Cafe😆餐厅以湖水蓝绿作色调,情调都非常之浪漫,一入到去就已经感觉好舒服(///▽///)好多值得打卡位,而且就咁样影都好IG-able🤟🏻都几多人当𠮶度系工作地方,因为环境舒服❣️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~💕 明太子酱薯条 $48 (9.5/10) 呢个薯条真系非常之香脆啊💕满满既明太子酱布满系薯条到,食落口完全让人感觉食唔停,薯条嘅香味让人欲罢不能😋就算冻左都仲系好挺身,而且咁大份价钱唔算贵,推荐推荐!🍞 烟三文鱼牛油果温泉蛋酸种面包 $98 (8.5/10)食酸种面包最惊就系包底太硬,但系呢个完全唔会呀~烟三文鱼同牛油果都非常之新鲜,配埋温泉蛋嘅蛋汁一淡咬落去真系超正呀,不经不觉又食晒🤩呢个组合完全冇得输啦~🐂 封门柳配薯蓉 $158 (8/10)封门柳系指牛嘅横膈膜肌肉~原来都系非常之珍贵嘅部位🤩所以先想试吓~虽然有啲生,但系都几好味嘅😜不过最令我惊喜反而系啲薯菜,佢啲薯蓉好好味,唔系出边普通咁嘅,食到好浓厚嘅风味😚而且仲有啲粒粒洋葱,配埋啲汁真系特别!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
💕 明太子酱薯条 $48 (9.5/10)

🍞 烟三文鱼牛油果温泉蛋酸种面包 $98 (8.5/10)

🐂 封门柳配薯蓉 $158 (8/10)

🍬 焦糖炖蛋Croffle $68 (8.5/10)
最近都好多人兴食呢个Croffle,窝夫嘅形状但系入边系千层饼皮,觉得又真系几好食㖞~好松脆🤫配埋焦糖炖蛋真系一流㖞!不过就有少少细,大份啲就好🤭

🧋 杂莓乳酪Smoothie $58 (8.5/10)
呢杯系朋友叫嘅,佢就话觉得好材料新鲜,而且饮得出系落咗好多新鲜杂莓,好抵食!不过都因为新鲜水果嘅缘故,会有d核😖

🧋 伯爵奶泡Latte $48 (7.5/10)
呢杯野上网都有人推荐过,话伯爵茶味好出,事实都似嘅,而且奶泡好滑,后尾先发现原来系人手打嘅,好有心思~不过价钱有啲进取🤣

不过总结就系,呢间Cafe其实嘢食都几高质,而且佢呢度有个地方好就系,如果想来做嘢会有充电嘅地方,环境都非常之优雅随性,想打卡都非常合适🤩

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
明太子酱薯条
明太子酱薯条