餐厅: Cafe首爾
资讯:

餐厅: Cafe首爾
资讯:

上星期日,我们一行十四人去到Cafe 首尔,店子不大,最多我想可容纳大概三十人,我们已差不多坐了一半的座位。从朋友口中得知老板和厨房都是韩国人, 老板虽然唔识广东话, 但都有亲自招呼客人 我们叫了Dinner set, 因为星期日冇lunch set 既关系, 我们分别点了韩式石头饭、烤鸡勒饭、烤牛肉饭、炒粉丝饭(唔系好记得呢个名..)- 韩式石头饭 => 几好味 而且服务好好,侍应帮我地加辣椒酱及酱汁,然后搅伴,仲会问我地食几辣,搅伴完仲会将酱汁留低,唔够辣可以自己加。因侍应及时帮我地搅伴既关系,饭焦唔算太多- 烤鸡勒饭 => 我个friend话辣左d, 因为呢个系铁板上,冇得自己调味- 烤牛肉饭 => 不过不失, 我friend话唔系好够味, 但我觉得ok, 同埋呢个系唔辣既- 炒粉丝饭 => 卖相不错, 应该ok的...冇friend话唔好食....餐附送的汤, 十分清甜 泡菜不差我有个friend唔食得辣, 但系叫左鸡勒饭, 个老板见到我个friend仲剩好大碟, 问佢系唔系唔好食...我个friend解释左之后, 老板就好细心咁, 送左个饭

- 韩式石头饭 => 几好味

餐附送的汤, 十分清甜
泡菜不差

我有个friend唔食得辣, 但系叫左鸡勒饭, 个老板见到我个friend仲剩好大碟, 问佢系唔系唔好食...我个friend解释左之后, 老板就好细心咁, 送左个饭团同一碗汤俾我个friend..
都算系咁啦, 老板照顾客人既需要, 同埋关心食物质素既态度, 唔系好多地方会有架...

我地食完野仲坐左一阵, 其间不停加水俾我地, 冇赶我地走, 最后仲帮我地系门口影左几幅相添

2009-12-27
  • 韩式石头饭