观塘作为九龙东中心地带,真系好多嘢食😋今次就嚟到一间叫做「合十」嘅餐厅👀地理位置来讲,佢位于港贸中心(同APM连住),所以非常容易到达😼👍🏻上到去餐厅门口,门面睇落去普普通通,但过咗室内位置之后,入面有一个半露天式嘅茶座😻霎时觉得自己好似入咗个花园咁,非常适合打卡📸 天公不造美…𠮶日嚟到呢间餐厅嘅时候落雨🥹不过就算落雨都唔紧要,因为佢有透明胶膜遮住晒,一滴雨都走唔到入嚟🤣👍🏻 另外留意到佢有吊灯,相信食晚市果时应该会好靓好浪漫😻好似睇星星咁🌟🌟今次喺午餐时段肥ne同肥兔order咗: 🐈👍🏻巨型猪扒跟薯菜🐈大阪烧薄饼🐈糯米酿鸡翼块猪排真系仲大过肥ne 块面😹但真系好Juicy!👍🏻🤤🤤🤤如果你哋系食肉兽嘅话绝对适合你!😼😼😼呢度仲好出名甜品同饮品…不过食完块猪扒之后,完全食唔落…所以有机会再过嚟食啦ne~~~😿😹食物质素(🐈x6最高):🐈🐈🐈🐈🐈$性价比(🐈x6最高) :🐈🐈🐈🐈

今次喺午餐时段肥ne同肥兔order咗:
🐈👍🏻巨型猪扒跟薯菜