餐厅: 星月樓
资讯:

2022-01-05 3370 浏览
相隔一年,咁岩足球队旧队友相约食饭,决定重临星月楼食餐饭。我地book左3枱,酒楼特意安排左间vip房比我地尽兴,我地当晚每枱共叫左大约9样𩠌,最推介有几样:一口叉烧、羊腩煲、金薯咕噜肉、蒜香一字排、铁板客家豆腐、盐焗鸡、生炒糯米饭。一口叉烧 - 外脆内软,食得出用既部位系最靓同埋系即叫即整,必点推介。羊腩煲 - 羊够腍,无膻味(钟意食苏味既朋友可能会失望)。支竹好新鲜,吸晒羊腩汁之后升华到另外一层次。金薯咕噜肉 - 咕噜肉好食,有队友略嫌蕃薯多左d。蒜香一字排 - 够香脆,肉唔会话好干。铁板客家豆腐 - 外观一般但味道出奇地好味,最快被清晒。盐焗鸡 - 一个字,嫩。 鸡胸位都好嫩滑。推荐。生炒糯米饭 - 好香好味,食得出系即叫即整。最后酒楼仲送左甜品,大家都食得好开心。期待下次。

金薯咕噜肉 - 咕噜肉好食,有队友略嫌蕃薯多左d。

蒜香一字排 - 够香脆,肉唔会话好干。

铁板客家豆腐 - 外观一般但味道出奇地好味,最快被清晒。

盐焗鸡 - 一个字,嫩。 鸡胸位都好嫩滑。推荐。

生炒糯米饭 - 好香好味,食得出系即叫即整。

最后酒楼仲送左甜品,大家都食得好开心。期待下次。

2022-01-04